Böda Sand strandby

Bara för att presentationen av campingens kvarter är över betyder inte det att det inte finns fler boendealternativ på anläggningen. Nej. Nej. Låt mig presentera Böda Sand strandby!

Här vill jag lova att det lilla extra är fastspikat i väggarna. Dessutom från lokala hantverkare på Öland. Är inte det bra så säg?
Men det var såhär det började…

Efter att familjen Barkewall hälsat på Pigge Werkelin på Gotland och anläggningen av stugor i Björkhaga så insåg de snabbt att det där var något som även Böda Sand skulle kunna ha. Det ledde till ett samarbete med Pigge och under hösten 2008 växte strandbyn på Böda fram.

Sommaren 2008 såldes de 25 första husen, och försäljningarna gick lika snabbt som att köpa glass i kiosken på stranden. Under tre veckor var första etappen såld. Helt otroligt.
I juli 2010 fick de första ägarna tillträde till sina hus. Och nu under våren har etapp två byggts upp, där de husen har fått ett sovloft som tillökning. Sammanlagt finns det 38 hus.

Och jag vet att många tycker att det är svindyrt att hyra de här husen, men då är det ju också bra att vi på Böda kan erbjuda campingplaster från 245 kr. Men har man lite mer lax i sin frys, så att säga, så är det här ett boendealternativ utöver det vanliga. Inte nog med att allt finns på plats, från teskedar till golvvärme så är husen belägna längst norr ut på campingen och trots att det är fullbelagt under högsäsong och en si så där 6000 gäster på campingen så märks det inte, för i strandbyn finns lugnet. Fast det är klart, glöm inte sängkläder, såvida du inte vill hyra det till summan av 125 kr.

Dessa stugor går att hyra året om. Vad sägs om en kall vinterdag, ta en titt ner på den snöbelagda stranden och sedan pipa hem igen, göra eld i spisen och bara mysa till sprakandet och sin fantastiska tillvaro?

Jag skulle inte tveka en sekund om min frys var full av lax. Eller deg.

Kommentarer

  • Susanne säger:

    Instämmer! En vinterdag på Böda skulle vara mysigt att uppleva!

    Den 5 september 2011 kl. 17:40

Kommentera