Bo på bondgård

 

Som ni vet var vi ju hos min kära Ölandsvän och hennes fina familj i påskas och då bestämde vi att vi skulle komma tillbaka nu på sommaren. Eftersom sommaren gällande värme och sol inte kommit förrän nu så vi tog med oömma kläder och drog till deras fina gård med ett tokroligt namn (Höga Röslida, alltså kom igen, vilken fullgubbe myntade det liksom), två hästar i en hage, några kor i en annan hage och många stora maskiner. Bättre än vilken nöjespark som helst. I alla fall att utläsa från Franks entusiasm och nyfikenhet.

Senast vi var där var det ju Harry som gav en rapport, men nu fixar jag den biten. Frank har fullt upp med poolhäng på gräsmattan och Harry lever nog rörvare med Krut och traktorn.

Hur som helst. Harry visade Frank sandlådan, grävmaskinen, både den lilla och den stora. Karro kastade upp mig på hästen Hilma och sen lyfte Jocke upp Frank och vi kände oss jättemodiga. Hilma gick bara ett varv inne i sitt stall, men ändå. Lagom skulle jag säga eftersom jag inte kan något om hästar och sitta barbacka och endast hålla i manen om hon skulle vilja rida iväg var liksom inte aktuellt.

Men spännande att få sitta på en stor varm hästrygg. Sen matade Frank korna, körde Harrys traktor, klappade hunden, sprang runt i regnet och fyllde på med upplevelser i minnesbanken. Karro och jag tog en tur till Vetlanda och jag fyndade fyrklöver och finheter på rea.

Med andra ord en himla bra utflykt och det här med att bo på bondgård, det är sannerligen spännande och roligt. Dessutom kan ju folk tjäna pengar på det, kanske att ni ska göra det till nästa år Karro, jag menar, Stefan lär ju vara en av de bästa lekledarna what so ever.

Kommentera