Blöjbyten – 0,5 högskolepoäng

Alltså, varför är det ingen obligatorisk kurs i blöjbyte på lärarprogrammet, särskilt om min examen inkluderar att jag är förskollärare? Jösses Amalia vad jag är känslig för lukter. Kväljning, håll för näsan med plasthandske och le till barnet, leka lite tittut och inte vara påverkad av dagens äckligaste baja.

Jag vet mycket väl att det ingår i mina dagliga arbetsuppgifter, men shit pomfritt (jag vet även att det inte stavas så, men kom igen!) vilken inskolningsperiod jag har haft på det. Och hade inte mina kollegor varit så fantastiska så hade jag minsann fått gilla läget från dag ett, men nu så har jag precis börjat byta bajsblöjor och inom min karriär som pedagog på Helianthus kan jag räkna mina byten av bajsblöjor på fingrarna.

Nej, det är väl inget att vara stolt över och heller inget att få beröm för, men ändå. Var är kursen för luktkänsliga fröknar, där bajs som tryckts upp på ryggen småleende ska torkas bort utan konstigheter. En heldag med blöjbyten kanske inte vore så dumt?

Kommentera