Blåefanten

Låt mig presentera världens snabbaste elefant. I alla fall världens snabbaste som jag vet och som jag har gjort. Visst blev den fin?

I förra veckan ringde en av ägarna till min favorithamburgerrestaurang och nattklubb på Öland, nämligen Kalk. Ja, hon som ringde heter inte Kalk, det heter stället. Så klart. Hur som helst så ringde hon och frågade om jag hade några tavlor som jag skulle kunna ställa ut där under sommaren tillsammans med andra konstnärer. Jag svarade givetvis ja även om jag inte hade någon aning om vilka tavlor som jag skulle visa. Jag har ju tavlor, men inga som är precis nyproducerade. Och tre vilka som helst som jag har gjort och som jag kan tänka mig att sälja hade jag kunnat skrapa ihop. Men det är ju ingen sport.

Därför kom jag på att jag ville måla djur. Jag pep iväg till Magnussons och köpte tre dukar med måtten 50×70 cm, sen googlade jag elefant, schimpans och flodhäst. Jag började med elefanten. Som ni ser.

Så nu har jag gjort en förbannat fin elefant. Som ska få två kompisar i helgen, om det blir en schimpans och en flodhäst är inte säkert, men blåefanten kan ju inte stå alldeles själv på den där heta savannen. Eller var han nu är. Han kanske bara är modell framför ett brandrött skynke. Det har vi inte riktigt hunnit diskutera än efter som han springer mot mig.

Vad tycker ni att jag ska måla mer för djur?

Kommentarer

  • Nini säger:

    Ett lejon vill vi se med eller möjligen en panter

    eller nu vet jag min favorit en surikat

    väldigt fin blå elefantmålning gillart

    Den 7 juli 2012 kl. 21:11

Kommentera