Bäverorientering och luffarschack

Nu sitter jag här med varma röda kinder efter en kopp glögg, imorse hade jag varma röda kinder efter en promenad i blåsten. Destination frukost i värmestuga, dock utan eld i spisen. Men ack så mysigt och gott. Äggmackor, varm choklad, avokado, smoothie och några bitar rocky road. Mums.

De första vi såg var rådjursrumporna som lyste upp mellan träden, sen mötte vi en ensam svan och hungriga änder innan vi tog plats i värmestugan där fönstren skallrade av blåsten. Fönster kladdiga av luffarschack och fingeravtryck. Ensamma i en värmestuga med slocknad eld och rester av fest vid ett långbord.

Mätta och belåtna gick vi vidare i den friska vinden, hittade kontroller för bäverorientering och blev glatt överraskade av några stjärtmesar som svassade runt bland grenarna innan kölden hade bitit sig fast alldeles för hårt i låren och vi var tvungna att ta de raska stegen hemåt igen.

En utmärkt start på en söndag och inte vilken söndag som helst. Söndagen då Frank blev 11 månader och jag konstaterade att Jocke är ledig ett tag nu och därför kan man göra utflykter med matsäck på förmiddagen utan att känna sig stressad för måsten.

Och på tal om måsten så undrar ni väl om jag ha klistrat igen den där julkalendern helt, men se det har jag inte, jag har bara passat på att skriva julklappsrim istället, det tycks vara lite mer av min kopp te, as we speak. Men kanske att jag får upp en och annan lucka nu ikväll…

Kommentera