Bästa betyg

I måndags fotograferade jag en toppstudent, här snackar vi top of the line. En av tjejerna som jag har varit rådgivare åt i UF under det här läsåret som tog studenten idag. Och den donnan alltså, hon imponerar på mig så hälften vore nog. Hon gick ut med högsta betyg i alla ämnen, känner ni många som har lyckats med det?

Jag känner en och blir mållös av bara tanken på allt hårt arbete som hon har lagt ner. Min brorsa var iofs väldigt vass i skolan och en av de bästa, jag däremot ansåg att annat vara viktigare än studier och hade kanske inte riktigt huvudet på skaft om en säger så, snarare flinka fingrar och kreativitet så en diagnos kanske hade varit behövlig. Men det är en annan femma. Och det tycks ju gå bra ändå.

Så i måndags tog jag med Erika som assistent och så fotograferade vi oss genom Stadsparken till solen gick ner. Som ni ser är Cecilia vacker som en sommardag så det var inga konstigheter att fånga henne på bild. Och jag behöver ju dessutom träna på att fota porträtt så det vara bara bra, som tur var fick jag låna lite bra grejer av en kompis. Typ reflexskärm och bättre objektiv. Viktigt det där.

Och idag efter jobbet åkte jag hem till Cecilia, bröt min deff en aning och stoppade i mig några gram lax, luktade på champagnen och sniffade på tårtan. Bölade lite av glädje och stolthet över att jag har fått vara en peppande person i hennes närhet och önskade henne all lycka i framtiden.

Vad hon än gör kommer bli succé, något annat är otänkbart.

Tack Cecilia med familj för att jag fick vara med er en sväng idag, få bli nostalgisk och gråtmild, det var fint!

Kommentera