Bara lite ljus…

Ja, men ni vet ju hur det är. Jag ska bara åka till IKEA och köpa lite ljus. Vad händer sen? Jag ringer till Jocke från fyndavdelningen, han undrar vad jag gör på fyndavdelningen, jag ska vara hemma och vara gravid, ja, jo, jag vet. Men jag skulle bara köpa lite ljus och nu har jag hittat en byrå och en huvudgavel till sängen. Huvudgaveln har vi tittat på innan och nu är den dessutom på rea. Jaha. Och byrån har jag funderat på till lillens rum, jag ska bara måla den i några fina färger, sen kommer det bli perfekt. Okej.

Jocke påminner mig om mina pengar som jag glatt hittade igår och jag anser att inköpen är godkända. Redan då är jag svettig, förstås. Hur ska jag få in det här i bilen, det är omöjligt. Jag som bara skulle köpa ljus.

Pappa. Jag ringer pappa Pohlman. Perfekt. Världens bästa pappa rycker ut, jag hade givetvis missbedömt utrymmet i pappas bil, så en svordomssalva senare är byrån med två avskruvade ben och halva huvudgaveln inpackad. Resten och jag själv får stå kvar och vänta på parkeringen till nästa runda. Joråsåatt. Sen ska ju fynden hem hit också. Tur att jag har väldens bästa familj. En pappa och en man som ordnar transport och bärhjälp och en mamma som lagar den bästa maten.

För egentligen är jag ju bara hemma och är gravid och tänder ljus och anstränger mig minsta möjliga.
Hur det blir, jag det får vi se lite senare…

Kommentera