Bär ner mig till sjön…

PoolhängSjömannenstrandraggÄlsklingardoppa tårna

Nu vet jag inte riktigt vad min mamma dravlar om, rätt vad det är talar hon i tungor, hon som tycker jag talar otydligt, vad svamlar hon då om. Lukten av solmogna smultron. Jojo. Det kan du va.

Fast det är klart att jag också börjar gilla det där med stugan i Laxå och huset på Öland, även om jag som sagt tycker att det är ett himla flängande hit och dit. Men då har mamma kommit på ett knep om jag blir otålig, då sjunger hon alla visor hon kan. Det är som att sätta på en skiva, så fort jag börjar fulgråta lite så kör hon igång, imse vimse, krokodilen i bilen, en kulen natt… Ja, hon kan ganska många faktiskt, och det fungerar, jag går på det varje gång.

Och om hon är lite mer sugen på disco dundrar hon i gång sin lista på spotify, just nu diggar vi Aviciis senaste. Jag blir lugn som ett ljus när mamma sjunger med och basen dunkar ur högtalarna. Nej, slappna av, inte så att jag får ont i öronen, bara så att jag slutar fulgråta. Och oftast går det på ett knyck, tack gode gud för det, blir så jäkla varm när jag är ledsen och otålig, helst vill jag ju tutta, nog för att mjölkkiosken är flexibel, men jag kommer fasen inte åt från baksätet i bilen.

Nåväl. Idag när vi åkte hem från BVC då körde vi disco i pizzaracern, så himla bra gung. Nästan som ett fullmoonparty på stranden, typ något sånt jag försökte mig på när vi var på Böda senast, som ni kan se, mitt på ljusa dan dock. Sand mellan tårna är tydligen det senaste, ska känna efter lite mer noga nästa gång jag ligger på playan.

Vad jag gjorde på BVC. Tjaa, det var en halvårskontroll, fast jag är ju bara fem månader och två veckor, men jag fick väl godkänt. Nyfiken som få, 68 cm lång och 7530 g. Det ni. Och om jag skärper till mig kan jag sitta ganska bra nu, så det visade jag så klart också.

Det var väl mest det. Och som sagt, nästa gång, då kanske jag byter ut blöjan mot badbyxor och hoppar i havet, tror jag ska be mamma träna på låten ”bär ner mig till sjön” eller vad den nu heter…

Hej då!

Kommentera