Bagaren rapporterar

Jädrar i min lilla låda vad här har bakats. Jag har för tusan bakat pepparkasksskorpor, hör ni det, skopor. Det är ju helt otroligt. Som sagt, min gamla lärare från lilla bagarskolan skulle till och med bli stolt. Hon skulle se mig nu när jag lägger upp gravidmagen på stenskivan och rör runt med träspaden i smeten så att den nästan går av. Ha. Jag är så sjukt nöjd.

Så vi kan säga att söndagsmiddagen bestod av turkisk yoghurt med bär och müsli till förrätt (som frukost alltså), smulpaj med äpplen och vaniljvisp till huvudrätt och julskorpor till efterrätt. Eller biscotti som det så flott heter på bagarspråk. Receptet är hämtat från arla.se.

Jag skulle i och för sig nöjt mig med att äta smeten till skorporna, helt plötsligt hade jag ju gjort som en pepparkaksdeg vilket jag inte riktigt förstod när jag rörde ihop ingefära, kanel och nejlikor. Livsfarligt god smet. Jag kan ju erkänna att jag tidigare har köpt pepparkaksdeg bara för att äta degen och inte baka, men i år tror jag till och med att jag slår till på att pepparkaksbak. Kanske kan bli ett hus också. Det här är på väg att gå över styr. Haha.

Ja, kanske att Leila kommer att få konkurrens, vem vet. Jag ska i alla fall ta en skorpa till och beundra det nystädade kontoret med roboten i hörnet, och badrummet som mer och mer blir klart…

Kommentera