Bagar Bertas bullar

När campingen tystnat smyger bagarna in på bageriet och bakar bröd för fulla muggar. På morgontimmarna är grilloset utbytt mot doften av nybakat bröd. Centrum luktar gott och man kan inte annat än att ställa sig i kön för att få färskt bröd till frukosten.

Under högsäsongen bakas det så mycket bullar och bröd att bageriets ägare blir alldels åksjuka av summan. My som har bageriet tillsammans med sin syster uppskattar bullbakandet till mellan 3000-4000 varje natt. Det känns som om man skulle kunna fylla poolen med alla dessa bullar, förstå då hur det knådas och rullas…

Det som säljs bäst är ostfrallan och runt åttasnåret slingrar sig kön in mellan frisören och butiken ”Stor & Liten”.  In morgontrött och med grus i ögonen, ut med en påse frallor och solsken i blick. Förutom att bageriet säljer en herrans massa matbröd har de även goda bakverk, grillspett med marshmallows, färdiga baguetter, andra godsaker och kaffe, samt annan dricka. Under högsäsong har bageriet öppet mellan kl 7.00 – 22.00. Säg något annat bageri/café som har de öppettiderna…?

Kommentarer

  • Susanne säger:

    Tänk att lilla jag inspirerade till detta inlägg 🙂 kram!

    Den 23 juli 2011 kl. 17:22

Kommentera