Babyblå pirat eller Barbie barnkalas

Alfons hittade jag här. 

Nej men jag tänkte väl styra upp det finaste av 1-årskalas du kan tänka dig. Jag googlar runt lite och blir förbannad på första träff. Mår illa. Jag får välja på kalas för tjejer och kalas för killar, rosa eller blått. Babyblå pirat eller rosa Barbie. Fy tusan, svordomskavalkad vad tråkigt och tramsigt. Kom igen, hörde jag att det var 2014, eller var det 1420?

Det är ju inte så att det bara finns rosa och blått. Även om många tycks tro att det är de enda färgerna som färgcirkeln består av om man har barn och vill förslagsvis klä på dem eller göra fint i deras rum, piffa till ett kalas eller köpa en leksak. Så irriterande tramsigt att jag blir upprörd. Måste nog gå till gymmet igen och jävlas med träningsvärken och tänka om. Eller jag ska väl inte tänka om, jag ska bara bli av med lite irritation på grund av det obefintliga genustänket och ge Frank det färggladaste kalaset i hans historia. Ha.

Jag menar, Frank fyller snart 1 år, han älskar att titta på ballerinan som snurrar runt, runt i mitt gamla smyckeskrin tillsammans med morfar, han leker redan i sitt kök han fått av farmor, hjälper oss att plocka ur diskmaskinen, spelar fotboll i garderoben och kör runt med en bil på det rutiga golvet. Han ska så klart få välja själv vad han vill leka med och vilka färger han tycker bäst om, men till dess att han har kommit på det så är det väl ändå Jockes och min uppgift att visa honom att det finns en värld utanför det babyblå och gulligullrosa?

Sen kanske han vill ha babyblå pirater eller rosa Barbie barnkalas när han fyller 3 år och då ska han få det, men nu. Nej vet ni vad. Både Jocke och jag tycker det är så tramsigt att vi får utslag och ihållande eksem så fort vi googlar runt på 1-årskalas, så jag tittar vidare. Kanske Alfons vore roligt. Men nej.

Förmodligen hittar jag väl på något eget, gynna den här industrin känns nämligen inte helt rätt.
Aja. Ge mig stryka.

Kommentera