Att anlägga en brygga

20110731-090516.jpg20110731-090523.jpg

Helgens projekt var att göra klart bryggan vid stugan. Vi göt fundamenten som nu står i sjön i fredagskväll. Stånk och stön. Fullastad skottkärra på en knagglig stig. Eremo undrade hur jag har fått starka armar, då kom jag på det, när jag skrattandes kämpade med skottkärran i skogen på väg ner till sjön. Det är för att jag har kört så mycket skottkärra i sommar. Och för att jag började sommaren med att gräva gräs som aldrig förr.

Hur som helst. I lördags fick jag ledigt från bygget, donade i stugan och tog det relativt lugnt. Vi fick besök och hälften av besöket hjälpte Jocke att färsigställa bryggan. Finemang. Och idag invigde vi den alltså med en härlig frukost. Lite blåsigt, men de inlagda räkorna, parmaskinkan, osten och baguetten höll sig i skinnet och tog raka vägen ner i magen. Och Jocke tyckte minsann att jag hade gjort det bra. Yes asså, poäng på romantik!

Så nu har vi en brygga, förmodligen den högsta längst hela sjön. Men det är bra om isen har fått för sig att bli rekordtjock. Annars är det si som så att hela sjön är kantad av bryggor av olika slag, på de flesta fläker medelålders par ut sig och lapar sol, dricker kaffe och löser korsord så länge solen skiner och vädret visar sig från sin bästa sida alltså.

Kommentarer

  • eremo säger:

    nej, jag undrade ju vad du gjort med boobsen. 😉

    Den 1 augusti 2011 kl. 11:42
  • Eva säger:

    Allt har med grävning och skottkärra att göra, haha, men bra BH är ett plus. Å det är du som plussat mig för Change 😀

    Den 1 augusti 2011 kl. 21:57

Kommentera