Asterix och jag

Idag har jag satt potatis. Det är en återkommande årlig tradition. Vi kan säga att mina föräldrar har en potatisklubb tillsammans med fyra andra familjer. Eftersom jag är snäppet kvickare än mamma och pappa så är jag en hyfsat bra tillgång för denna aktivitet. Vi satte tre sorters potatis. Den ena sorten heter Asterix. Den har rött skal. När man sätter potatis så släpper man ner en potatis och sen går man ett steg och sen kastar man ner en potatis till framför tårna. Det är viktigt med det där mellanrummet. Jag har för små fötter för att mellanrummet ska godkännas av erfarna potatisodlare. Men jag börjar lära mig. Sparkar potatisen lite längre fram och tar ett nytt steg. Det bästa med att sätta potatis är att fika. Fika får vi göra när potatisen är satt. Vi är som Pawlows hundar. Det gick fort att sätta potatis idag vilket innebar att vi kunde duka upp fikat på lastbilsflaket innan solen gick ner. Nu ser jag fram emot färskpotatis till midsommar.

Kommentarer

 • Camilla säger:

  Vad fick ni för fika?

  Den 12 maj 2010 kl. 11:41
 • Eva säger:

  Vi fick nybakat bröd, nybakad sockerkaka, te, saft, ost och gurka. Det var smaskens!

  Den 12 maj 2010 kl. 11:44
 • Camilla säger:

  Gottgottgott!

  Den 17 maj 2010 kl. 12:06

Kommentera