Årskrönika…

Deermountain Designs fyller snart ett år…

Mitt första år som företagare är snart ett minne blott. Därför ska jag dela med mig av summan av kardemumman, för visst har det ändå blivit en god kaka av det hela. Inte för att jag är särskilt förtjust i kardemumma, men det passar inte lika bra att säga summan av kladdkakan…

Men tänk t.ex. om Carl-Jan Granqvist skulle uttala Deermountain Design, det skulle aldrig smaka så gott som när han smakar på de orden. För det är som om han äter på varje stavelse och smuttar lite extra på vissa goda ord. Jag tror att han skulle tycka att ”mountain” smakade bra, lite som diamant. Vissa som hör mig säga mitt företagsnamn, tror att det är nåt med diamant. Äsch. Jag håller inte på med några diamanter, det är ju bara en hjort, ett berg och en sjuhelvetes massa kreativitet. Inga diamanter. ”Bara” Eva Hjortsberg.

Och under mitt första år som enskild firmatagare så har jag gjort bilder till en målarbok, illustrationer till Hasselfors gardens hemsida, recenserat en samlingsutställning, målat en bilbana, gjort en väggmålning i en restaurang, ritat en matpaj som blev en logga till Mitt Fik, knåpat ihop smycken av legogubbar, gjort 18 olika pyssel till tidningen Frisksport, blivit rådgivare åt Mitt Avtryck UF och fått en beställning på 20 likadana tavlor. Förutom det har jag målat en si så där 35 tavlor, gjort x antal teckningar och fotograferat som om jag trodde att jag var en fotograf.

Nu ser jag med glädje fram emot 2011 och dess utmaningar. Det jag vet är att de 20 tavlorna ska bli klara inom en hyfsat snar framtid, den 3:e februari kommer jag berätta om mig och Deermountain Design på Pecha Kucha night och i augusti kommer ett reportage om mig och mitt pysselrum i tidningen 101 nya idéer.

Förutom att jag hoppas på nya uppdrag arbetar jag givetvis vidare som lärare och kommer även att läsa en kvällskurs på universitetet, där ämnet är grafik. Jag tackar alla som har arbetat med mig det här året och säger som Ingvar Kamprad (som för övrigt har en tavla som jag har gjort på sitt kontor, men det berättar jag en annan gång) Oh, härliga framtid, inget är ogjort!

Gott nytt!

Kommentera