Den årliga potatisupptagningen

Idag var det dags för den årliga potatisupptagningen. Dagen till ära var det rekord av arbetare i alla åldrar. Åkern var full av barn och potatis, föräldrar och mor- och farföräldrar. Härligt!

Även om vi inte äter jättemycket potatis så är det en viktig och rolig aktivitet att vi har möjlighet att odla potatis i ett stort land mitt på åkern mellan Mosås och Kumla. Och att Frank och de andra barnen får lära sig var potatis kommer ifrån, att det inte bara finns huxflux i en låda på mataffären. Utan att man först sätter gamla potatisar och sen skördar efter naturens gödning. Sen att det oftast räcker med potatis till en si så där fem familjer så gott som året om är ju nästan för bra för att vara sant.

Så på förmiddagen i dimman var det dags att plocka upp potäterna. Frank tyckte att det var väldigt roligt och sorterade stora och små. Han såg tranor med morfar och fick gofika av mormor. Själv plockade jag knappt en hink utan fotade mest, men hej, dumt att slita ut sig på en lördag. Haha.

Hur som helst en bra årlig aktivitet. Och nu är potatisen ur jorden och vi har redan ätit upp de minsta efter en omgång i ugnen.
Mumsfillibabba!

Kommentera