Arga snickaren å så

Ni kanske vet att jag var lite orolig för att få besök av ”Arga snickaren” precis i början när vi hade blivit husägare. Nu vet både ni och jag att den risken är otroligt liten, förmodligen obefintlig. Vilket är väldigt skönt. Och när vi var på mässan så lyssnade vi på honom, Anders Öfvergård som han heter, och han var förstås inte ett dugg arg. Han talade om hur det är med det här med hus och att gå i köptankar. Uppenbarligen var hela publikskaran lyckliga husägare, men tydligen finns det en studie som säger att 50 ”procenticsh”, är missnöjda med sitt hus efter ett halvår.

Och ju mer Anders talade ju hårdare tryckte jag Jockes hand och blev en gnutta överlycklig av hur duktiga vi har varit. De flesta råden han gav publiken hade vi redan innan tagit till oss, det enda som var den direkta motsatsen var att vi inte bara hade bott i huset i ett halvår innan vi började renovera, vi tyckte som bekant att det var bättre att renovera klart allt inom det första halvåret. Men man gör olika. Och det viktigaste är ju att vi trivs i vårat fina hus och att vi aldrig kommer höra till den där halvan av missnöjda nya husägare.

Sen var det lärorikt att lyssna på hans föreläsning och skönt att inse att vi hade gjort rätt, att jag har världens bästa handyman och jag är vuxen nog för att äga ett helt hus. Ha.

Sen att Jocke får skämmas lite för att jag inte kan låta bli att vilja ha idolbilder, trots mitt påstående om att jag både är som en tant och vuxen, så får vi helt enkelt bara leva med…

Kommentera