Årets första soluppgång

Så när jag gick upp strax efter åtta för att jag var akut kissnödig och egentligen bara skulle utföra mitt behov och sedan somna om igen fick jag syn på en alldeles rosa himmel. Som ni vet vid det här laget har jag svårt att bara släppa rosa himlar. Trots att jag just denna morgon visste att jag senare skulle bli otroligt trött och önska att mamma fyllde år den 2:a januari istället för den 1:a. Men ändå begav jag mig ut.

Ner till blåsten vid sjön, soluppgången och resterna av nattens firande. Vackert, kallt och friskt. Betraktade uppdragna bryggor och båtar, fastlåsta utemöbler och framställda sparkar. Knäppte kort till fingrarna var frusna i mina rosa barnvantar och magen hungrig efter frukost. Gick hem igen utan åsynen av liv, styrde upp en brasa och fick sällskap av Vuka till frukostfixet. Lyxfrulle med löjrom, röra och pannkakor.

Sen slog tröttheten till som en bomb, gästerna åkte hem och Jocke och jag la oss på soffan och tittade på Duck Dynasty, förbannat roligt. Önskade ännu hårdare att mammas 70-årsdag skulle vara framflyttad men tog mitt uppdrag på allvar så vi plockade ihop lite och åkte mot Karlssons catering, där jag för en gång skull, skulle agera husa.

Men det, det förtjänar förstås ett eget inlägg…

 

Kommentera