Årets första skiva

Med risk för att bli tjatig så vill jag ändå passa på att uppdatera nu när internet tydligen är på min sida, torts att jag sitter i stugan på landet och håller tummarna för att fotografierna ska hinna laddas upp innan jag somnar i soffan.

Vi hade alltså kräftskiva idag, årets första. Och det blev så fint och lyckat så jag kan nästan låta kräftmånarna hänga kvar med hopp om fler skivor. Mamma som är en hejare på att laga mat, familjens stjärnkock och tillika den som delar med sig av nygamla recept bjöd först på en västerbottenpaj med rökt lax. Som grund innan kräftorna och de inlagda räkorna plockades fram. Och de inlagda räkorna är så goda att ni ska få receptet, det är räkor som smakar som kräftor, intressant va?

För övrigt så var det tur att vaxduken åkte på, även om jag fick skarva med en annan för att den inte räckte till hela bordet. Men filtarna fick jag plocka bort. Solen värmde där vi satt och sörplade, skalade och skrattade.

Kommentera