Äppelknyckarjazz

Igår tyckte Frank att vi skulle gå upp kl 06.10 och det får väl vara okej, men ändå. Idag däremot bjöd han på sovmorgon till 09.10. Gött mos. Så nu är det söndagssysslor på schemat. Men igår hann vi med både äppelgård och skatepark.

Så efter testbild på SVT och bakning av scones så åkte vi till äppelgården där det var dags att plocka ner äpplen som senare ska bli must. Äppelgården är ju en förening som vi är delägare i och som mina föräldrar tillsammans med den eminenta pomologen Christer och en sisådär 45 till äger. Men det är nästan alltid bara en trogen skara på 5-6 personer som gör jobbet där ute och ibland drar vi vårat strå till stacken.

Igår gjorde vi en liten insats eller Jocke gjorde. Jag fotograferade Christers och Kathes magiska trädgårdsland, lekte med Frank och drack äppelmust från ”palla”, då vi inte hunnit gjort våran egen än. Men det är som sagt härligt för själen att få vara med på sånna här tillställningar. Förra helgen tog vi upp potatis och nu plockade vi äpplen. Det är ju liksom bra på alla sätt och vis. Och gott.

Om två veckor är det dags att musta, så då åker vi förmodligen dit en sväng igen. Nu ska äpplena tydligen ligga och svettas lite så att det blir ännu bättre mustmöjligheter.
Så ni vet.

Kommentera