Den alternativa påsken

Nej, nu är det väl lika bra att jag blandar upp dessa designklassiker med den alternativa påsken. Påsken som inte blev som vanligt men som blev bra ändå. Där vi försökte göra lite som vanligt fast ändå inte. Vi som i brorsan, hans kompis, Jocke, Frank och jag. Skillnaden förutom det redan nämnda att mamma och pappa inte kunde komma var väl att vi inte eldade lika mycket eller bökade i rabatterna, men vi åt och drack, slöade och shoppade. Klippte gräs och cyklade. Vi fick till slut en bra glöd för traditionsenlig korvgrillning och senare eldkonst.

Jag hann med både solnedgång, månsken och soluppgång. Fick ett träben till korvlunchen och träningsvärk till middagen. Frank sprang runt huset varv på varv, bara han hade en boll med sig. Frank lärde sig säga Per, helst vill han tydligen se hur många gånger i rad han kan säga Per. Senast idag har han tjatat om morbror Per som om det inte fanns en morgondag. Älskade Frank.

Vi besökte Ölandsföräldrarna titt som tätt, Frank fick kolla in Pelles traktor, han plockade blommor i deras gräsmatta och jag fick sova en timme på deras kökssoffa. Allt i sin ordning. Vi åkte till det numera välkända loppisstället där pengarna spenderades flitigt och samlargenen slog frivolter, samt firade påskafton på Kalmars gator.

Så ja, nog blev det en bra påsk ändå, även om den var alternativ och inte som vanligt…

Vad vi gjorde för loppisfynd får jag visa er senare, om ni är nyfikna. 

Kommentera