Allt annat än potatis

Ja, vi skyndade oss till potatislandet, men inte så pass att vi riskerade fortkörningsböter eller anmälan för dåligt uppförande, utan mer lite vanlig vardagsstress. Jag menar sätta potatis i sina fancy försäljningskläder passar sig ju inte. Dessutom brukar vi alltid vara först vid det där potatislandet, vilket vi tog för givet även idag.

Men hoppsan Kerstin så fel vi hade. Vi kom dit sist. När jag hade fått ut lillbonden Frank ur bilden var redan storbönderna färdiga med att kratta igen fårorna. Inte en enda potatis satte vi i jorden. Jag blev sur och åt mackor istället. Så vi kan säga att vi skyndade oss till potatislandet för att fika på mammas nybakade bröd. Visserligen trevligt och gott i allra högsta grad, men det är ju svårt att vara potatisbonde om man inte får ner några potäter i jorden. Tur att det här är en potatissekt som håller sina medlemmarna om ryggen till den grad att även försenade småbönder kommer få potatis när det är dags. Men lite snopet var det.

Istället fikade vi som sagt, Frank åt ost för glatta livet och jag knäppte kort för att kompensera min bristfälliga arbetsinsats. Hittade ännu en stor fyrklöver, hälsade på en nyckelpiga och lyssnade på lärkorna som spelade som om det inte fanns en morgondag.

Och när mackorna var slut och stövlarna fulla av lera åkte vi hem igen, lugnt och försiktigt. Stannade till vid rapsfälten och blev förvånade över vilken härlig doft som spred sig av nektar, blev nästan bländad av den gula oändlighet och andades in en försmak av sommarkväll.

Hoppas att ni har haft en bra start på veckan, min tycks vara helt okej även om jag blev lite sur och det blev allt annat än potatis…

Men okej. God natt.

Kommentera