Alexander Werk och jag

Nu har jag gjort mina första tryck med två färger. Det är inte helt lätt. Särskilt inte när man, dvs. jag, inte är en exakt mätare. Vilket i det här fallet innebär att de båda linoleumplattorna var lite olika i storleken. Det underlättar nämligen att ha två lika stora plattor, för att kunna sikta in motivet rätt.

Nåväl. Det blev ju inte jättedåligt.  Och färgen som jag förgrämdes över igår gick jag och bytte till två vattenlösliga idag. Tack för det. Min hjälpreda Alexander Werk gör dock mitt tryckande lätt som en plätt. Alexander är änglapressen. Anledningen att den är tung som en elefant är ju att den inte ska röra på sig när jag snurrar runt ratten.

Alexander med ängeln kommer precis som Ann från Tyskland. Synd att Alex är så hård och kantig, annars kunde det kanske blivit något där…

Då vet ni det. Och det här med grafiken återkommer jag med. Några till linoleumtryck med flerfärg ska jag allt åstadkomma innan kursen är slut (det nedersta trycket på bilden är trickfilmat i photoshop, haha).

 

Kommentera