86 på 80 sträcka

Ja men visst. I dag när jag gick hem i den kyliga vinden med lätta steg, ett leende på läpparna och bra musik i öronen körde jag inte för fort. Jag visste inte heller att ett brev från polisen väntade i brevlådan. Jag hade mina aningar, men min första tanke var att polisen skickat ett brev för att de ville berätta att inbrottstjuvarna satt bakom lås och bom och att de skulle betala skadestånd. Men nej, det var ju jag som var brottslingen och dessutom fångad på bild. Haha. Trubbel.

Att köra i 86 km/h på en 80 sträcka kostar 1500 kr kan jag informera er om. Jag tänkte vid fotograferingstillfället att det där lilla (stod 84 på hastighetsmätaren på GPS:n) kan väl inte kosta särskilt mycket, förmodligen ingenting alls. Men ack så fel jag hade.

För under polisens förundersökning har det framkommit att det var jag som körde fordonet under den aktuella tidpunkten. Ja, det är bara att erkänna och betala. Frågan är varför det inte bara räcker med att jag betalar och i och med det erkänner. Nej, jag får lov att kryssa i rutan att jag erkänner brottet och sedan skicka tillbaka lappen inklusive foto till polisen. Sen få en faktura.

Så får det bli och i fortsättningen är det jag som tar på mig mustaschen när jag ska köra bil längre sträckor, då kommer polisens förundersökning inte kunna konstatera att det är jag som kör. För då är det Bosse. Och Bosse finns inte med på mitt körkort.

Och med det menar jag inte att jag tänker köra för fort. Jag uppmanar inte heller till brottslighet utan snarare försiktighet. Så det så.

 

Kommentarer

  • L.L säger:

    Mustasch är lösningen på det mesta faktiskt. Men jävlars att det ska vara så kostamt att gasa.

    Den 13 april 2011 kl. 11:28

Kommentera