21 effektiva timmar…

21 effektiva timmar senare, 40 mil tur och retur och 61 trappsteg enkel resa har en lägenhet i huvudstaden med en temperatur likt en jordkällare fått ett halvfärdigt kök. Det är inte illa, men det är kallt i en jordkällare. Lite som att sova i tält. Renovera mera.

Och det där köket sen. Jösses. Det visade sig bli ett platsbyggt kök med en teknik likt Tetris och med en finurlighet som MacGayver för att få skåpstommarna på plats. Och vi har kommit långt, men det har varit lite som att jobba i motvind, som sagt.

Snart gör vi klart det och sen ska jag skriva en stor lapp någonstans så att jag aldrig mer glömmer hur bökigt det är att bygga IKEA kök. Extra bökigt blir det när vinklar och vrår inte är raka, när elen måste dras om och när dörrkarmar måste finjusteras. Sen ska jag rama in lappen och sätta den på något fiffigt ställe så att jag inte tappar bort den. Ha. Nästan som en tatuering alltså.

Men trots det så hann vi med en utsökt hotellfrukost, en tur till Kungens Kurva och dessutom träffa min bästa Ölandstok. Så trots den jordkällaren som vi sov i och vargavintern ute så har det ändå varit en bra helg förstås. Men nu är jag nog banne mig täppt i näsan av byggdam, frusen av Stockholmskyla och lite matt på att skruva köksstommar.

Kommentera