10 månaderskollen

Bilderna är från när Vincent och jag senast var på öppna förskolan, på onsdag ska vi nog dit igen och lattja och på torsdag ska vi till bibblan och kolla läget. Jag som älskar böcker. Yes asså!

Min mamma kanske är lite fjantigt men hon och jag hade ju tränat på att jag skulle visa alla mina skills när jag kom till min barnmorska idag, därför fick jag ha på mig skor och gå så mycket som jag bara orkade. Förstås höll jag mamma i handen, annars hade jag inte kommit så värst långt, men jag kan om jag bara håller i en hand. Fast det räckte inte för att bli godkänd, jag klappade även händerna och spände musklerna för säkerhets skull, sen pekade jag och sa ”tittadä” till typ allting inne i det där rummet, min pekfingervals är ju sen gammalt.

Och så fick jag sätta mig på vågen för att jag var för lång för att ligga i det där diket eller vad man ska kalla det. Vågen visade 9390, det får väl duga. Mamma tycker ju att jag börjar bli tung som en juniorsumobrottare, som om hon vet något om det. Men äsch, snart 10 pannor kärlek alltså. Och jag är 74,5 cm lång. Inte illa, inte alls illa. Så jag blev mer än väl godkänd, snacka om att mamma är mallig.

Hon blev så mallig att hon lät mig gå från barnmorskan till bilen. Helst ville jag stanna vid varje löv och plocka upp dem och stoppa i munnen, av någon konstig anledning fick jag inte göra det. Stanna gick bra men inte resten. Och vet ni vad jag såg, jag såg en hel rad med cyklar, det var så spännande att jag inte ville gå därifrån. De hade lysen och reflexer och klistermärken och en massa jag kunde peka på. Mycket intressant. Till nästa gång jag ska dit får jag nog utöka mitt ordförråd lite och gå för egen maskin, men det ska väl inte vara några problem, har ju två månader på mig.

Nu är vi hemma igen och jag måste vila lite efter dagens uppvisning. Förresten så konstaterade mamma och pappa att jag hade haft 3-dagarsfebern, därav utslagen på kroppen. Så nu vet ni det, faran är avblåst och jag mår bra förutom att jag är snuvig.

Nej nej, jag har inte fått några tänder än men tuggar som om jag hade minst en hel tandrad. Det kommer sen, kan ju inte hinna med allt på en gång…

Tjolahopp!

Kommentera