Lucka 8 – Nakenfis i färgad kompott

De här krokiteckningarna i tusch gjorde jag under den sista kursen på ”bild för lärare”. Eftersom kroki sällan tecknas med färg fick jag lov att piffa till det hela med färgade papper. Jag kommer inte ihåg exakt hur lång tid vi hade på oss, men kanske en minut för varje ställning. Det innebär alltså att det är en modell som står i en särskild ställning i en minut, sen en ny ställning och så vidare. Just de här ritade jag utan att lyfta pennan, jag tycker att det blir mycket roligare så.

Kroki är något som jag egentligen borde göra minst en gång i veckan, för det är något som jag behöver träna på. Men mitt tålamod tycker att jag har tränat klart på det. Kroki är nämligen mycket bra för att lära sig se kroppens former och kunna teckna proportioner, men eftersom jag inte har någon nakenmodell till mitt förfogande får jag ta fram mina gamla krokiteckningar och le lite åt dem. Vissa är t.ex. bara en arm, ett ben eller en rygg. På en si så där 20 sekunder är det svårt att få med en hel kropp, i alla fall när jag tecknar.

Just de här teckningarna går även bra att köpa med ram och allt för 300 svenska riksdaler. RIBBA ram förstås. Teckningarna är gjorda på A4 och med ram är de 30×40 cm. Så först till kvarn!
Lämna en kommentar eller maila på deermountain
[at]gmail.com

Kommentera