Lucka 15 – Berätta om din favoritmaträtt.


Det kommer inte som någon skräll precis, att det är mammas mat som får vara i den här luckan. Och om jag får välja så är det hasselbackspotatis, inbakad oxfilé med en god bit ost och rödvinssås som hör till höjdarna på mammas meny. Men hennes laxpudding kommer inte långt efter eller västerbottenpaj eller gravade lax…Ja, alltså, jag skulle nog kunna rada upp så många maträtter här att det skulle liknas vid en innehållsförteckning för en kokbok.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, min mamma är en hejare på att laga mat och skulle kunna bli Sveriges nästa mästerkock på ett knyck. Särskilt om jag satt i juryn. Hon ser alltid till så att det finns mat på bordet, alltid har hon bakat bröd och alltid skämmer hon bort sin omgivning med godsaker. Så vad hon än bjuder på så är det mums i min mun. Oxfilé eller blodpudding, påskmiddag på Öland eller torsdagslunch i Mosås. Det kvittar så länge det är mamma Ulla som gjort maten.

Och Frank, han älskar sin mormors mat, han blev som tokig när västerbottenpajen var slut och det får väl ändå ses som ett bra betyg. Kanske att jag borde göra en bok ändå om Karlssons catering.

Det borde jag faktiskt.

Kommentera