Lucka 11 – Berätta om det fulaste du vet.


Killyou Ståemot Illustrationer som jag gjorde till en tidning 2012. 

Det absolut fulaste jag vet är folk som röker. Kanske att det fulaste jag vet är cigaretter då, men jag tycker att det är så otroligt oattraktivt att röka. Förmodligen skulle jag tycka annorlunda om det inte luktade så förbannat illa. Och det har inget att göra med vad jag tycker om personen i fråga, men jag tycker att det är så oerhört sorgligt att fastna i en sådan drog och inte kunna ta sig ur den.

Jag har knappt provat så jag ska absolut inte predika om hur lätt det är att sluta, det har jag ingen aning om, men att unga människor ens börjar röka gör tanten i mig rasande, jag tänker för mig själv, lilla vän, sluta med det där nu för fan och så hoppas jag på att det bara är något tillfälligt, å deras vägnar liksom.

Min mamma och pappa träffades typ för att mamma tyckte att pappa var cool som gjorde rökringar i rökrummet på bruket i Borlänge. Men ändå. Det var ju på den tiden då cigaretterna tordes vara ofarliga och det bara var så himla fränt.  Jojo. Det röktes överallt. De slutade dock röka innan de blev mamma och pappa för jag har bara sett pappa röka cigarr en gång när grannen fick barn.

Men nu är det inte ett dugg fränt. Bara onödigt och svinfult. Tycker jag.

 

Kommentera