Himmelsblå mes, lantliga svalor, eldröd herre och ölhake…

Jag har snöat in på fåglar. Jag vill teckna fåglar och jag vill helst bli bra på att teckna fåglar. Kanske att det kan ha något att göra med önskade vårtecken, för tänk när svalorna är här, fast då har det redan varit vår och då är det banne mig sommar.

Idag började jag min träning. På att teckna fåglar alltså. Jag hittade dock ingen bok med helvita blad, men den här fina boken kom jag på att jag kunde använda, den har jag fått av min bror. Så nu ska ”The Metropolitan museum of art”-anteckningsbok fyllas med teckningar signerade EH. Flott. En prick fr varje fågel kanske?

Tuschteckningar is the shit, blyerts är inget för mig, jag vill inte kunna sudda och ångra mig, jag vill att det ska bli som det blir. Jag tycker att det bli roligast så. Sen är det ju si som så att om jag nu ska försöka blir en fena på att teckna fåglar är det lite bra om jag inte har suddat ut de första utan att de stolt får kvittra inledningsvis i min tjusiga bok. Det blev t.ex. en tokig rödhake med för kort stjärt och ölmage, undra hur hans fågelsång låter..? Färgen på den udda skaran av fåglar  är från akvarellpennor, hur fiffigt är inte det? Som att rita med en vanlig färgpenna, fast sen kan man dra över lite vatten och vips ser det ut som om det är akvarell.

Kommentarer

  • Camilla säger:

    Oh, I love them birds E! Fly high.

    Den 10 februari 2011 kl. 14:36

Kommentera